Praktijk Hoek Melkweg - Studentenhulpverlening

In een stage wordt in korte tijd extreem veel van je gevraagd.

Allereerst moet je leren omgaan met de regels die op je stageplek gelden. Daarbij moet je contact leggen met mensen uit verschillende lagen van de organisatie: leidinggevenden, stagebegeleiders, collega’s, medestagiaires, personeel in andere functies en klanten of patiënten. Bovendien werk je samen met mensen die je nog niet kent.

 

Iedereen, die aan een nieuwe baan begint, staat voor deze opgave.

Als stagiaire sta je extra onder druk, omdat je beoordeeld wordt. In de korte tijd dat je er bent, moet je laten zien dat je in praktijk kunt brengen wat je hebt geleerd. Tegelijkertijd zit je er om te leren van je fouten. Een stage is een moeilijke werksituatie op een kwetsbaar moment in je leven. Onzekerheden en gebrek aan sociale vaardigheden kunnen scherp naar voren komen.

 

Zie je erg tegen je stage op? Kom je problemen tegen in je stage? Dan kun je baat hebben bij een stagevaardigheidstraining.

 

In de training oefen je met elkaar een aantal basisvaardigheden. Hierbij krijg je steun en feedback van de andere deelnemers. Je leert je persoonlijke kwaliteiten in te zetten en om te gaan met je minder sterke kanten.

 

aanmeldknop-klein

  • 6 tot 8 deelnemers
  • 6 bijeenkomsten van 2 uur
  • start bij voldoende deelnemers

 

0
0
0
s2smodern

^