Praktijk Hoek Melkweg - Studentenhulpverlening

Op school leer je een heleboel handige vaardigheden die je de rest van je leven kunt gebruiken. Deze set is echter niet compleet en kan worden uitgebreid met facetten die je heel goed van pas kunnen komen tijdens je studie. In deze blog vind je een drietal extra vaardigheden die je zelf kunt oefenen en die je een stap verder kunnen helpen.

Het kan zijn dat je altijd al wist wat je later wilde gaan doen en welk pad je zou moeten volgen om dat te volbrengen. Het is echter ook mogelijk dat je helemaal niet zo zeker over je studiekeuze bent en dat je maar iets gekozen hebt wat een beetje in de buurt van je interesse ligt. Ruwweg zouden we drie categorieën van studenten kunnen maken: Zij die overtuigd zijn van hun studiekeuze, zij die redelijk zeker zijn en zij die twijfelen. Bij welke pas jij en wat kun je doen?

Studeren kan soms eenzaam zijn. Zeker wanneer je een massa studie doet, zoals psychologie of sociologie, kan het moeilijk zijn om met nieuwe medestudenten in aanraking te komen. Je oude vrienden van school zijn allemaal naar een andere stad gegaan, elk college zit je weer naast iemand anders en in je studentenkamer is ook niet veel te beleven. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om onder de mensen te komen en nieuwe, waardevolle vriendschappen aan te gaan.

Het schooljaar is alweer bijna voor de helft voorbij. Tijd om je klaar te stomen voor de tweede helft. Wellicht dat je stage gaat lopen of gewoon door zal studeren. In dit laatste geval kan het zijn dat er niks aan de hand is en dat je het vertrouwen hebt dat je de tweede helft ook zal halen. Het kan echter ook zijn dat je met de handen in het haar zit en paniekerig naar alle aankomende tentamens zit te kijken. In dat geval kunnen deze 'effectief studeren' tips je wat rust en goede moed geven om het studiejaar af te maken.

Ken je dat? Dat je aan het einde van je geld nog een stuk maand over hebt? Als student heb je het niet makkelijk. Je komt in een nieuwe wereld terecht, gaat op jezelf wonen, moet allerlei dingen leren en dat ook nog financieel bijhouden. Geen wonder dat je niet altijd goed uitkomt met het financiële plaatje. Je kunt echter met een paar simpele trucs al een hele hoop besparen op je maandelijkse uitgaven. Hoe? Ontdek handige bespaartips voor studenten.

^